Pao sam s Marsa? (17.9.2016. 2:00min)

Zapošljavanje je jedan od najtežih poslova/zadataka u poslovanju jedne tvrtke. Za to vam je potrebno puno energije, koncentracije, dobrog raspoloženje i usmjerenost prema ciljevima. Trenutno smo u  fazi velikog zapošljavanja pa znamo što nas čeka.


Ali ne bitno je sve to koliko mi energije i volje ulažemo u ovaj proces koji nam je jako bitan. Ponukan informacijama koje smo dobili od kandidata natjeralo me da se pitam JESAM LI JA LUD ili sam zaostao u vremenu?

Zašto? Puno kandidata koji su došli s Hrvatskog zavoda za zapošljavanje me iznenadilo s pitanjima odnosno s onim "ne pitanjima".

Razgovori idu svojim tijekom i jako puno kandidata ima zadovoljavajći profil osobe, ali su nas je zatekli jer su nam rekli, nakon zanimljivog razgovora, da nas "ne smiju" pitati neka pitanja.


Navodeći osobe koje nam dođu na razgovore da nas pitaju i o plaći (pa valjda je i taj dio bitan ako rade za plaću, a ne za bonove) doživjeli smo, mogu slobodno reći, i jedno razočarenje. 
Svakom kandidatu želimo predstaviti već u 1. krugu financijsku strukturu plaće za koju bi taj kandidat radio ako bude primljen. Ali su nam tu kandidati koji su došli sa HZZ-a rekli nešto zanimljivo.

"Nas su u Zavodu naučili da ne smijemo pitati za plaću i radno vrijeme već u 1. krugu razgovora."

E sada dolazimo do toga jesam li ja lud. Moguće je da jesam, ali ni to nekad nije loše. :)


Naše razmišljanje je jako jednostavno. Ako imamo 3 kruga razgovora i svakom kandidatu je poželjno da prođe u svaki naredni krug razgovora i dođe, normalno, do krajnjeg cilja - zapošljavanja, pa zar ne bi bilo dobro da pita odmah kolika je plaća?

Jer, ako ti ne odgovara plaća, zašto bi trošio svoje i tuđe vrijeme u prostala 2 kruga? Zašto bi trošio novce za tramvajsku kartu, kartu na vlak, novac za gorivo samo da bi došao do 3. kruga i tada pitao za plaću?
I onda mi u 3. krugu kažemo kolika je plaća a, a kandidat koji je prolazio selekciju dva tjedna kaže u 3. krugu: "Meni ne odgovara plaća jer radi troškova moram imati nešto više."


Uzaludno potrošeno vrijeme i nas koji odabiremo kandidate do kraja procesa zapošljavanja i samog kandidata jer možda je u tom periodu izgubio priliku za neki drugi posao koji mu je bio prihvatljiviji, kako radi plaće, tako i radi radnog vremena.

Kao što mi biramo profil osoba za otvorenu poziciju u našoj firmi, zar ne bi i kandidati trebali birati posao?


Ali, opet ponavljam, možda sam ja taj koji je lud i kojemu je čudno da kandidati "ne smiju" pitati za plaću jer ih je tako netko naučio.

Pa mene zanima za što rade oni koji tako nekoga uče? Je li im netko unazad godinu dana postavio nekakve ciljeve koje trebaju ostvariti kako bi zaradili svoju plaću.


Autor: Bojan Kovačević